Top greșeli de evitat în amenajarea casei de Revelion

3 min read

Au mai rămas doar câteva zile până la celebrarea sfârșitului de an. Este un prilej de bucurie, care trebuie să se reflecte atât în atitudinea ta, cât și la nivel de amenajare. Fiecare aspect contează – de la stabilirea paletei cromatice până la integrarea decorațiunilor. Armonia designului general este prioritară, așadar trebuie să acorzi o atenție deosebită chiar și celor mai mici detalii.

Vrei să te bucuri de un ambient prietenos, dar în același timp în pas cu tendințele? Descoperă mai jos câteva greșeli de evitat în decorarea unor proiecte case de Revelion.

Top greșeli de amenajare a locuinței de Revelion

Nu există un standard universal acceptat în ceea ce privește decorarea casei în preajma sărbătorilor. Contează foarte mult ca totul să te reprezinte, așadar, rezultatul final variază semnificativ de la o personalitate la alta. Însă, mulți designeri de interior s-au pus de acord în privința aspectului festiv abordat în cazul unor proiecte case.

Iată care sunt principalele erori pe care să le eviți cu orice preț atunci când îți pregătești casa de Revelion:

  • Decor exagerat sau prea puțin – Decorarea în exces poate face ca spațiul să pară aglomerat, în timp ce un decor prea minimalist poate lăsa impresia unei atmosfere statice, fără viață. Alege un decor echilibrat și potrivit pentru dimensiunea și stilul casei tale. Spre exemplu, în cazul unor proiecte case mici, ideal ar fi să mizezi pe mixul de culori neutre și să adaugi pe alocuri contraste intense. Vișiniul, albastrul safir sau violetul regal sunt tonuri misterioase, dar în același timp efervescente și echilibrate.
  • Te rezumi doar la anumite zone din locuință – Mulți asociază decorul festiv cu bradul de Crăciun sau masa plină de bunătăți tradiționale. Însă, amenajarea unui proiect casa în ton cu sărbătorile presupune mai mult de atât. Profită de tot spațiul disponibil pentru a-ți exprima creativitatea. Agață de balustradă ghirlande luminoase, decorează șemineul sau holul de la intrare. Nu ezita să aduci o notă personală esteticii generale prin integrarea obiectelor handmade. O idee numai bună pe care o poți încerca este transformarea vechilor recipiente din sticlă în globuri cu forme îndrăznețe.
  • Prea multe luminițe colorate – Sistemele de iluminat cu multe culori nu fac decât să încarce vizual și să creeze o stare de neliniște în locuință. Optează pentru variante LED, a căror intensitate poate fi ajustată în funcție de nevoi. Clasicul mix de roșu, albastru, verde și galben nu mai este de mult timp în tendințe. Nici jocurile de lumini nu sunt tocmai indicate în cazul unor proiecte case mici, unde armonia elementelor estetice trebuie păstrată cu orice preț.
  • Nu acorzi atenție mirosului din locuință – Vrei să oferi unui proiect casa mirosul specific al copilăriei? Usucă felii de portocală sau grapefruit și agață-le în brad. Eventual, folosește-le pentru a decora masa de Revelion. Nu uita de crenguțele și conurile de brad natural pe care le poți amplasa în diverse locuri ale casei.

Decor original și personalizat de Revelion? Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de rezultatele așteptate!

Recomandari

Nu rata