TOP 5 mituri despre cursurile de limba germana

3 min read

Limba germana se afla pe lista celor mai invatate limbi straine. Cursurile fizice sunt una dintre cele mai bune metode prin care poti invata. insa exista foarte multe mituri pe care probabil le-ai auzit in privinta acestui lucru.

Daca te afli in categoria celor care nu se inscriu la un curs limba germana deoarece considera ca este plictisitor, costisitor sau doar pentru incepatori, continua sa citesti! In acest articol, dezmintim cinci dintre cele mai des intalnite conceptii ce te pot impiedica sa inveti germana!

Mitul 1: „cursurile de limba germana in persoana sunt plictisitoare si monotone

Una dintre cele mai comune conceptii gresite despre cursurile de limba germana este ca acestea sunt plictisitoare si repetitive si chiar o pierdere de timp. Cu toate acestea, realitatea este chiar invers. Profesorii de limbi straine folosesc o varietate de metode de predare pentru a implica studentii in activitati si pentru a face procesul de invatare placut.

In cele mai multe cazuri, cursurile de limbi straine sunt un mediu dinamic ce favorizeaza invatarea activa si ii ajuta pe elevi sa retina informatiile in mod eficient.

Mitul 2: „cursurile in persoana sunt prea scumpe

Mitul ca toate cursurile de limba germana sunt costisitoare este departe de adevar. Cei care vor sa inceapa sa invete germana de la zero sau sa-si imbunatateasca abilitatile lingvistice pot gasi si cursuri la preturi accesibile.

Participarea la cursuri de limbi straine este metoda perfecta pentru cei ce vor sa invete intr-un mediu dinamic care favorizeaza invatarea intr-un mod activ, care sa ii stimuleze sa se implice. De asemenea, nu trebuie sa uiti ca, spre deosebire de aplicatiile de invatare, cursurile de germana sunt sustinute de profesori care isi adapteaza metodele de predare in functie de nevoile elevilor si de asemenea, ofera feedback si sfaturi in timp real.

Mitul 3: „pot invata germana pe cont propriu, nu am nevoie de cursuri”

Studiul pe cont propriu este util, dar are limitarile sale, mai ales cand este vorba despre invatarea unei noi limbi. Cursurile de germana sunt structurate pe baza unui curriculum cuprinzator, conceput pentru a acoperi intr-un mod logic, care sa faciliteze invatarea, toate aspectele limbii germane, precum gramatica, vocabular si pronuntie.

Mitul 4: „cursurile la clasa sunt doar pentru incepatori”.

Un alt mit des intalnit depsre cursurile de germana predate la clasa este ca acestea sunt potrivite doar pentru incepatori. Dimpotriva, cursurile se adreseaza cursantilor de toate nivelurile, de la incepatori pana la vorbitori avansati.

Ele sunt structurate si impartite astfel incat sa fie formate din elevi de niveluri lingvistice asemanatoare, astfel incat toti participantii sa poata invata si evolua in acelasi ritm.

De asemenea, cursurile la clasa sunt foarte bune pentru cursantii intermediari si avansati care vor sa isi aprofundeze cunostintele, sa isi imbunatateasca vorbirea si pentru a putea purta conversatii complexe cu ceilalti vorbitori de germana.

Mitul 5: „cursurile de germana la clasa consuma foarte mult de timp”

Multi oameni cred ca participand la cursuri fizice si nu online le va consuma prea mult timp si le va incarca si mai mult programul zilnic. Cu toate acestea, multe cursuri de limba germana ofera programe flexibile, inclusiv cursuri de seara sau de weekend, pentru a se adapta diferitelor stiluri de viata ala cursantilor.

Totusi, nu uita faptul ca invatarea unei limbi necesita efort si daruire constanta, indiferent de metoda aleasa.  Nu lasa miturile sa te impiedice, inscrie-te la cursurile de limba germana de la centrul de limbi straine Bsmart si descopera bucuria de a invata germana!

Recomandari

Nu rata