Implanturi dentare: întrebări frecvente și răspunsuri utile

5 min read

  Ce sunt implanturile dentare și cum funcționează?

Un implant dentar reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea constau într-un mic șurub de titan, care este inserat în osul maxilar sau mandibular, și care servește ca bază pentru montarea unei coroane dentare sau a unei proteze fixe. Implanturile dentare sunt fabricate din materiale biocompatibile, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții adverse în organism.

Procedura de inserare a unui implant dentar se realizează sub anestezie locală și presupune mai multe etape. În primul rând, se face o evaluare a stării generale a pacientului și a calității osoase. Apoi, se realizează intervenția chirurgicală propriu-zisă, constând în inserarea implantului în osul maxilar sau mandibular. După aceasta, urmează perioada de vindecare, în care osul se integrează cu implantul prin procesul de osteointegrare. În final, se montează coroana dentară sau proteza fixa pe implant.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare față de alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă?

Implanturile dentare prezintă numeroase avantaje față de alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă. În primul rând, acestea oferă o stabilitate excelentă și o funcționalitate similară cu a dinților naturali. De asemenea, implanturile dentare nu afectează dinții învecinați, spre deosebire de punțile dentare care necesită șlefuirea dinților sănătoși pentru a fi montate.

Un alt beneficiu al implanturilor dentare este că acestea previn atrofia osoasă. Atunci când un dinte lipsește, osul maxilar sau mandibular începe să se resoarbă treptat. Prin inserarea unui implant dentar, se stimulează osul și se previne pierderea masei osoase.

Cât de dureroasă este procedura de inserare a unui implant dentar fast and fixed?

Procedura de inserare a unui implant dentar este realizată sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte nicio durere în timpul intervenției chirurgicale. După efectuarea anesteziei, pacientul poate resimți unele disconforturi minore sau umflături în zona operată, însă acestea pot fi controlate cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cum se îngrijesc și se mențin igienizate implanturile dentare?

Pentru a menține igienizate și sănătoase implanturile dentare, este important să se acorde o atenție specială igienei orale. Pacienții trebuie să realizeze periajul dinților și al implanturilor cel puțin de două ori pe zi, folosind o periuță de dinți cu peri moi și pastă de dinți non-abrazivă. De asemenea, utilizarea aței dentare sau a unui irigator oral poate ajuta la curățarea eficientă a spațiilor interdentare.

Este recomandat să se evite consumul excesiv de alimente și băuturi acide sau zaharoase, care pot afecta integritatea coroanei dentare montate pe implant. De asemenea, este important să se efectueze vizite regulate la medicul stomatolog pentru controale și igienizări profesionale.

Servicii stomatologice personalizate și accesibile în sectorul 4, București – Cris Smile Studio Cris Smile Studio este clinica stomatologică din sectorul 4, București, care oferă servicii stomatologice personalizate și accesibile. Echipa noastră de medici stomatologi specializați vă stă la dispoziție pentru a vă oferi soluții estetice pentru zâmbetul dumneavoastră.

La Cris Smile Studio, ne concentrăm pe nevoile individuale ale fiecărui pacient și suntem dedicați să oferim tratamente de calitate într-un mod profesionist. Indiferent dacă aveți nevoie de un simplu control dentar sau de un tratament complex, suntem aici pentru a vă ajuta.

Serviciile noastre stomatologice acoperă o gamă largă de tratamente, inclusiv igienizare dentară, albire dentară, plombe dentare, coroane și punți dentare, implanturi dentare și multe altele. Fiecare tratament este personalizat în funcție de nevoile și dorințele dumneavoastră individuale.

Suntem mândri să oferim servicii stomatologice accesibile tuturor pacienților noștri. Înțelegem că costurile pot fi o preocupare majoră atunci când vine vorba de îngrijirea orală și de aceea ne străduim să menținem prețurile la un nivel rezonabil. De asemenea, acceptăm diferite forme de plată și lucrăm cu asigurările medicale pentru a face serviciile noastre mai accesibile.

La Cris Smile Studio cabinet stomatologic sector 5 , investim în tehnologie de ultimă generație pentru a vă oferi o experiență stomatologică modernă și eficientă. Utilizăm echipamente avansate și materiale de cea mai bună calitate pentru a asigura rezultate excelente și durabile.

Echipa noastră de medici stomatologi are o vastă experiență în domeniu și este mereu la curent cu cele mai recente tehnici și proceduri stomatologice. Ne preocupăm de confortul dumneavoastră și vă asigurăm că veți fi tratați cu respect și profesionalism în timpul vizitelor la clinica noastră.

Vă invităm să ne contactați pentru a programa o consultație sau pentru a afla mai multe informații despre serviciile noastre stomatologice personalizate și accesibile. Echipa noastră va fi bucuroasă să vă ofere toate detaliile necesare și să vă ajute să obțineți un zâmbet perfect.

Pentru mai multe informații despre soluțiile estetice pe care le oferim la Cris Smile Studio, vă invităm să explorați site-ul nostru click aici – implant dentar . Aici veți găsi articole informative, sfaturi utile și detalii despre tratamentele noastre. Suntem convinși că veți găsi informațiile pe care le căutați și că veți fi încântați de serviciile noastre profesionale.

Recomandari

Nu rata