Ar trebui sa apelez la o firma de mutari?

2 min read

Mutarea locuintei necesita timp, planificare si bani – ceea ce poate fi stresant. O parte importanta a planificarii unei relocari este sa decizi daca apelezi la ajutorul unei companii de mutari sau incerci sa faci totul de unul singur.

Fiecare mutare este diferita, deoarece fiecare individ si familie are nevoi unice de luat in considerare atunci cand trebuie sa faca alegeri.

In randurile ce urmeaza, vom sublinia ceea ce ar trebui sa iei in seama atunci cand decizi daca sa angajezi specialisti in mutari.

Examineaza-ti bugetul.

Bugetul este unul dintre cei mai mari factori de luat in calcul cand evaluezi cel mai bun plan de actiune pentru mutarea ta. Daca alegi sa te muti cu ajutorul profesionistilor, va trebui, desigur, sa scoti o anumita suma de bani din buzunar. Angajatii firmelor de mutari estimeaza pretul relocarii tale in functie de greutatea bunurilor pe care le detii si de distanta pe care se deplaseaza. Acest pret creste, de asemenea, daca firma iti pune la dispozitie materiale si cutii de ambalare, precum si alte servicii, cum ar fi, de pilda, un lift exterior (pentru scoaterea si introducerea din cladire a obiectelor masive de mobilier, care nu incap in mod normal pe usa).

Evalueaza timpul pe care il ai la dispozitie.

Timpul si, mai ales, cronologia sunt extrem de importante atunci cand planifici o mutare. Daca esti constrans de timp, poate fi util sa angajezi specialisti in mutari, deoarece acestia se pot ocupa de fiecare aspect al acestui proces extenuant si, de obicei, pot lucra in intervalul de timp de care dispui, oricat de mic ar fi acesta.

Retine ca lunile de vara (mai – septembrie) sunt considerate sezon de varf si pot fi mai aglomerate decat de obicei, asa ca planifica-ti din timp mutarea daca este posibil.

Evalueaza-ti capacitatile fizice.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje de a te muta fara ajutorul specialistilor, pe langa timpul indelungat pe care trebuie sa il petreci impachetand si ambaland, este dat de efortul fizic pe care trebuie sa il depui facand toata aceasta treaba (impachetare a lucrurilor, manipulare si transportare a mobilierului, etc.).

Daca nu dispui de ajutorul familiei sau al prietenilor pentru a ridica obiecte si cutii grele, cea mai buna cale este sa apelezi la o firma de mutari.

Specialistii in relocari se pot ocupa de impachetarea si incarcarea bunurilor tale in camion, precum si de descarcarea si despachetarea acestora in noua ta casa.

Recomandari

Nu rata