Controlul rozătoarelor – când ar trebui să apelezi la serviciile unei firme de deratizare ?

3 min read

Prezența rozătoarelor, insectelor și microorganismelor în locurile în care trăim sau în orașele mari este foarte supărătoare și adesea periculoasă pentru sănătatea ta. Când ar trebui să fii atent la asta? Care este  procesul de deratizare și când ar trebui să iei în considerare efectuarea acestora? Ce ar trebui să îți amintești înainte de a apela la servicii profesioniste?

Controlul rozătoarelor în Constanța – ce este?

Controlul rozătoarelor, cunoscut și sub denumirea de îndepărtare a șobolanilor, este un proces prin care poți scăpa de toate rozătoarele, cel mai adesea șoareci și șobolani, dintr-o anumită zonă. Acest lucru se realizează folosind mijloace chimice, cum ar fi otravă, mijloace biologice și fizice, de exemplu prin întinderea de capcane. Acesta este un proces obligatoriu în spațiile publice, producția sau procesarea alimentelor și zonele rezidențiale și ar trebui efectuat în mod regulat pentru a preveni proliferarea „oaspeților neinvitați”. O astfel de serviciu este oferit de o firmă de deratizare sobolani Constanta.

Când trebuie efectuată deratizarea?

Fiecare proprietar are propria sa zonă de unde este obligat să îndepărteze șobolani, șoareci, insecte și altele. De asemenea, controlul și dezinfestarea ploșnițelor se încadrează în acest grup. De regulă, ar trebui să verifici cu atenție starea locației, dar în majoritatea cazurilor ar trebui să efectuezi controlul rozătoarelor de cel puțin 2 ori pe an.

De asemenea, este recomandat să apelezi la serviciile oferite de o astfel de firmă atunci când vezi șoareci sau șobolani în jurul locuinței tale sau al spațiului unde locuiești, căci aceștia se înmulțesc extrem de repede și în curând vor deveni o problemă și îți vor invada întreg spațiul.

Servicii de dezinfecție și deratizare – care este diferența?

Odată cu apariția rozătoarelor și a insectelor, apar și microorganisme potențial periculoase. Pentru a scăpa de ele, vei avea nevoie de dezinsecție, adică îndepărtarea chimică a tuturor virușilor, bacteriilor și ciupercilor, atât în ​​forma lor matură, cât și a celor încă sub formă de spori. 

Dezinfecția este necesară dacă dorești să cureți temeinic zona după combaterea rozătoarelor. Atunci când decizi să apelezi la servicii de combatere a rozătoarelor sau dezinfecție, merită să fii atent la cine apelezi pentru a îndeplini această sarcină. O firmă ddd bună nu numai că își va îndeplini sarcina eficient, dar te va informa în prealabil cum va fi efectuată și cum ar trebui să te pregătești pentru aceasta.

Recomandari

Nu rata