Cele mai frumoase plaje din lume

4 min read

Există ceva magic în legătură cu plajele – locuri unde pământul întâlnește marea, oferind un refugiu pentru relaxare, distracție și contemplare. Fie că ești în căutarea unor ape cristaline, nisip alb sau peisaje dramatice, plajele din întreaga lume oferă o varietate uimitoare de frumuseți naturale. Iată o listă cu câteva dintre cele mai frumoase plaje din lume:

1. Plaja Whitehaven, Australia

Situată în inima Marii Bariere de Corali, Plaja Whitehaven este cunoscută pentru nisipul său alb orbitor și apele turcoaz. Nisipul, format în mare parte din siliciu pur, este atât de fin încât nu se încălzește la soare, făcându-l plăcut de mers desculț. Accesibilă doar cu barca, hidroavionul sau elicopterul, această plajă oferă o experiență de neuitat.

2. Anse Source d’Argent, Seychelles

Anse Source d’Argent este una dintre cele mai fotografiate plaje din lume, și pentru un motiv bun. Situată pe insula La Digue, această plajă este renumită pentru granitul său roz, apa limpede și nisipul alb. Peisajul exotic și apa caldă și liniștită fac din această plajă un loc perfect pentru snorkeling și înot.

3. Plaja Navagio, Grecia

Cunoscută și sub numele de „Plaja Epavei”, Plaja Navagio este situată pe insula Zakynthos și este faimoasă pentru epava unei nave de contrabandă naufragiate pe malurile sale. Înconjurată de stânci înalte și accesibilă doar cu barca, această plajă ascunsă oferă un decor dramatic și ape de un albastru vibrant.

4. Baía do Sancho, Brazilia

Situată pe insula Fernando de Noronha, Baía do Sancho este adesea votată drept cea mai frumoasă plajă din lume. Cu ape de un verde smarald, nisip fin și o biodiversitate marină impresionantă, această plajă este un paradis pentru scufundări și snorkeling. Accesul la plajă este un pic mai dificil, implicând o coborâre pe scări abrupte, dar priveliștea și experiența merită fiecare efort.

5. Plaja Grace Bay, Turks și Caicos

Grace Bay, situată pe insula Providenciales, este o plajă ce pare desprinsă din vis. Cu nisip alb și fin, apă cristalină și recife de corali care protejează țărmul, această plajă este ideală pentru înot și sporturi acvatice. Luxoasele stațiuni din apropiere oferă toate facilitățile pentru o vacanță de neuitat.

6. Plaja Bora Bora, Polinezia Franceză

Bora Bora este sinonimă cu paradisul. Cu ape azurii, vile pe apă și recife de corali vibrante, plajele de aici sunt perfecte pentru o escapadă romantică. Plajele cu nisip alb și lagunele calme sunt ideale pentru snorkeling, înot și relaxare sub palmieri.

7. Lanikai Beach, Hawaii, SUA

Lanikai, care înseamnă „mare ceresc” în hawaiană, este o mică plajă situată în Oahu. Este renumită pentru nisipul său alb fin, apa limpede și peisajul pitoresc cu insulele Mokulua în fundal. Deși relativ mică, Lanikai oferă o atmosferă intimă și serenă, perfectă pentru o zi liniștită la plajă.

8. Plaja Pink Sands, Bahamas

Plaja Pink Sands de pe insula Harbour este cunoscută pentru nisipul său roz unic, rezultat din amestecul de coral, foraminifere și scoici. Această plajă se întinde pe trei mile și oferă ape calme și cristaline, ideale pentru înot și plimbări romantice la apus.

9. Playa Paraiso, Mexic

Playa Paraiso, situată în Tulum, este una dintre cele mai pitorești plaje din Mexic. Cu nisip alb, ape turcoaz și ruinele mayașe care se ridică deasupra mării, această plajă oferă o combinație unică de istorie și frumusețe naturală. Este un loc ideal pentru relaxare și explorare culturală.

10. Plaja Zlatni Rat, Croația

Zlatni Rat, sau „Cornul de Aur”, este o plajă unică situată pe insula Brač. Cunoscută pentru forma sa distinctivă de peninsulă, care se schimbă în funcție de curenții și vânturile mării, această plajă oferă ape cristaline și un peisaj impresionant. Este un loc popular pentru windsurfing și alte sporturi acvatice.

Aceste plaje sunt doar câteva exemple din multele colțuri de paradis pe care lumea le oferă. Fiecare dintre ele are ceva unic și special, invitându-te să explorezi și să te bucuri de frumusețea naturii. Indiferent de preferințele tale, există o plajă perfectă pentru fiecare călător.

Recomandari

Nu rata