Salina Turda, o oază de liniște din adâncuri

3 min read

Salina Turda este una dintre cele mai vechi mine de sare din Europa. Aceasta este situată în județul Cluj, la câțiva kilometri distanță de municipiul Cluj-Napoca, într-unul din cele mai vechi centre de exploatare a sării din Europa. Zăcămintele de sare de la Turda datează încă din cele mai vechi timpuri și au fost săpate până la treizeci de metri adâncime, lăsând tuneluri care au fost folosite ca adăpost antiaerian în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Începând cu anul 1992, Salina Turda reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din întregul județ.

Ce poți face în Salina Turda?

În anul 2008, au fost efectuate o serie de lucrări de reamenajare a salinei, dezvoltându-se cu succes o adevărată bază de recreere și tratament. Putem spune cu încredere că, Salina Turda este un loc în care istoria și modernul se întâlnesc, impresionându-și vizitatorii cu fiecare ocazie. Mai mult decât atât, această spectaculoasă atracție turistică a fost recunoscută și la nivel internațional, fiind inclusă în celebrul ghid de călătorii Michelin. Astfel, Salina Turda se află în fruntea listei celor mai vizitate obiective turistice Cluj.

Așadar, vizitând Salina Turda, nu te aștepta să întâlnești doar o simplă salină cu pereți de sare. Aici, vei putea găsi numeroase activități precum: bowling, tenis de masă, un teren de sport, un amfiteatru cu 180 de locuri și nu numai. O atracție importantă o reprezintă lacul format în Mina Terezia, o splendoare unică care atinge până la 6 metri adâncime. Fie că vrei să admiri formațiunile uriașe de stalagmite sau vrei să faci o plimbare cu barca pe lac, Salina Turda reprezintă locul în care vei vrea să te întorci negreșit.

Ce obiective turistice poți vizita alegând Clujul ca destinație?

Oportunitățile de a descoperi județul Cluj sunt numeroase, iar un mod simplu de a face asta este în funcție de tematică sau obiective. Turiștii care vor să meargă pe Drumul Sării vor descoperi: Salina Turda, Băile Sărate Turda, Băile Cojocna, Salina Ocna Dej sau Parcul Balnear Toroc din Dej.

Alte obiective turistice aflate în apropiere de Salina Turda sunt: Muzeul Iluziilor, care îi va fermeca necontenit atât pe cei mici, cât și pe cei mari și Muzeul de Istorie din Turda, ce dispune de un patrimoniu impresionant de peste 40.000 de bunuri culturale.

Așadar, dacă ajungi în zona județului Cluj, nu uita să treci pe listă și aceste obiective de vizitat din municipiul Turda.

Recomandari

Nu rata