”Mamaia e distrusă”. Stațiunile turistice din România au ajuns ”cartiere de blocuri”

3 min read

 

Domnul Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, a vorbit cu Bogdan Chirieac  despre modul eronat în care se dezvoltă stațiunile turistice din România și a dat drept exemplu negativ stațiunea  Mamaia de pe litoralul românesc. Mai jos redam acest interviu :

”Noi suntem dispuși, cei din mediul de afaceri, să oferim fiecărui minister un consiliu consultativ și nu pentru interesele imediate, ci pentru a discuta despre cum se poate dezvolta sectorul respectiv, despre cum putem da un impuls acelui sector, pentru că există mici probleme care pot distruge totul.

Vă spun o chestie, sunt foarte revoltat acum și pregătesc un material pe care să îl dau prim-ministrului și chiar vă rog să ne ajutați. Toate stațiunile turistice din România devin niște cartiere de blocuri. Vreau să facem un apel, pentru că deja nu mai putem recupera Mamaia. Mamaia e distrusă. Facem un apel la dumneavoastră și la primul-ministru, să dea o ordonanță de urgență să nu mai putem face din stațiuni, din Neptun, din Olimp, din Eforie, niște cartiere de blocuri în loc de spații verzi”, a spus Mohammad Murad.

Măsurile pe care le propune mediul de afaceri

Murad a evidențiat faptul că blocurile de apartamente construite în stațiunile turistice încurajează afacerile la negru, proprietarii închiriind fără contracte și fără a plăti taxe apartamentele, în timp ce unitățile de cazare acreditate sunt sufocate de dări la stat.

”Propun să se facă o HG”, a început Murad.

”Prin care să se interzică construcția de blocuri de locuințe în stațiunile turistice?”, a completat gazda emisiunii, Bogdan Chirieac.

”Pentru că sunt de interes național! Și să se poată construi doar dacă vor fi clasificate. Ministrul turismului e de acord”, a mai spus Murad.

”Hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, parcuri de distracție”, a intervenit Chirieac, pentru a exemplifica clasificările menționate.

”Exact! Păi pentru asta vine omul în vacanță! Uitați, avem o experiență tristă în Mamaia. Să fie oprite toate construcțiile, mai ales unde sunt stațiuni turistice de interes național, nimeni nu ar trebui să facă astfel de construcții în stațiuni, fel de fel de magazine, de supermarketuri. Ați văzut în Albena așa ceva? Asta nu mai e stațiune turistică”, a mai spus Murad.

Sursa: https://www.dcnews.ro/fondurile-de-la-guvern-inghitite-de-companiile-cu-capital-strain-mohammad-murad-se-repeta-de-peste-10-15-ani-chirieac-e-tulburator_855692.html

Recomandari

Nu rata