LEGISLATIA TURISMULUI IN ROMANIA SI IN ALTE TARI

3 min read

 

Turismul in Romania, desi declarativ este un sector important al economiei nationale, nu beneficeaza de un sprijin nici din partea legislativului, cat nici din partea executivului.In momentul de fata turismul este guvernat de mai mult de 50 de acte normative .Aceste acte sunt : Ordonante de Urgenta, Ordonante, Hotarari de Guvern si de multe Ordine de ministru. Mai grav ca o pare din aceste acte intra in „conflict” intre ele sau cu alte acte normative.

Exista o singura lege, care nu este specifica numai turismului, Legea nr.170/2016.

De astazi incepem un serial de prezentare a legilor specifice turismului din mai multe tari.Incepem cu:

 

ALBANIA

(ttps://turizmi.gov.al)

 

Turismul in Albania este guvernat de Legea nr.93/2015 .Prezenta are ca scop promovarea Albaniei ca destinatie turistica pentru vizitatori interni si externi, sustinand dezvoltarea unui turism durabil.

Politică și viziune

 

Turismul, în viziunea de guvernare, este văzut ca sectorul care va garanta o dezvoltare economică durabilă, oferind locuri de muncă, stimulente pentru întreprinderile mici și mari, mai multe venituri și mai multă bunăstare pentru cetățenii albanezi.

Turismul este deja un sector cu influență economică, care își propune să răspundă cerințelor cetățenilor albanezi și ale turiștilor străini pentru vizite culturale, agrement, sănătate și sport, cazare, mâncare și divertisment etc., schimbând pozitiv structura economică, creând noi locuri de muncă și venituri substanțiale. , precum și contribuția la dezvoltarea socială și economică a țării.

 

Proiectarea și crearea unei imagini de calitate și durabilă a Turismului în Albania, prin utilizarea sigură și controlată a resurselor și potențialelor locale, concentrându-se pe ceea ce face ca Albania să fie unică și garantarea serviciilor, în conformitate cu standardele internaționale, este cheia pentru asigurarea dezvoltării unui sistem responsabil și durabil. turism in tara.

 

Albania este o țară strategică pentru securitatea, pacea și prosperitatea Balcanilor, Mediteranei și Europei. A câștigat un nou statut și rol în relațiile internaționale, o consecință logică a parteneriatului în creștere cu toate structurile de securitate regionale și globale după aderarea la NATO în aprilie 2009. În prezent, Albania se află într-un proces important cu Uniunea Europeană, ca urmare a intrării în vigoare. la 1 aprilie 2009 a Acordului de stabilizare și asociere, liberalizarea vizelor și cererea de statut de candidat.

Principalele obiective de politică în domeniul turismului sunt:

 

  • Evaluarea turismului ca sector strategic și prioritar al economiei
  • Sprijinirea turismului prin crearea unor condiții juridice, economice și structurale favorabile pentru dezvoltarea acestuia
  • Asigurarea dezvoltării durabile a turismului prin crearea cadrului complet de legi și reglementări și implementarea unui proces de planificare coordonat pentru protejarea și îmbunătățirea mediului și a structurilor sociale
  • Centralizarea procesului de planificare în turism, reforma instituțiilor, agențiilor care se ocupă de turism
  • Plasarea regulată pe piață a tuturor operatorilor economici din domeniul turismului (agenții, touroperatori, ghizi și structuri de ospitalitate).
  • Îmbunătățirea legislației va fi însoțită de îmbunătățirea datelor ca instrument principal de măsurare economică a turismului
  • Mobilizarea actorilor care se ocupă cu turismul și comunicarea continuă cu comunitatea.
  • Controlul calității și standardele în structurile gazdă

De asemenea, ne propunem să dezvoltăm o platformă integrată, activă și cu impact social, în care rolul comunității și al sectorului privat vor fi cheie pentru gestionarea sezonalității Albaniei și întoarcerea la o destinație turistică cu patru anotimpuri.

 

 

 

Recomandari

Nu rata