FORTA DE MUNCA IN TURISMUL ROMANESC

2 min read

Forta de munca, specifica turismului, trece printr-o criza acuta, situatie recunoscuta de oficialitatile din Romania. Reprezentantii  ministerelor implicate in solutionarea acestei probleme, inclusiv prin atragerea de forta de munca din strainatate, promit si ne dau sperante. Din pacate cand se trece la realizarea concreta a celor promise apar probleme. Un exemplu concret din judetul Constanta : in data de 05.01.2022 prezentarea la Inspectoratul Judetean pentru  depunerea unui nnumar de dosare, refuzat pe motiv de imposibilitatea  procesare  rechemat in data de 10.aprilie 2022. ( peste 90 de zile). Tinand cont ca eliberarea permisului de sedere dureaza 30 de zile, timpul de transport din tara de origine in Romania, se ajunge sfarsitul lunii iulie, mijlocul lunii august, deci soseste si se pregateste de plecare, s-a terminat sezonul  estival!

Acest lucru a fost  sesizat si de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si in spiritul ei costructiv, dar ferm, a actionat imediat prin trimiterea catre Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General pentru Imigrari  a solicitarii de a dispune masuri pentru a fi depuse eliberarea avizului de munca, fara programare sau cu termene reduse, sa fie solutionate in timp util.

Adresa F.P.T.R.  are numarul de intrare la Ministerul Afacerilor Interne ,Inspectoratul General pentru Imigrari 3525/14.01.2022

Din informatiile noaste cele mai mari probleme sunt in judetele Constanta, Ilfov si municipiul Bucuresti.

 

Adresa FPTR 1609

Recomandari

Nu rata