EXCURSIE ISRAEL – IORDANIA [10-17 Noiembrie]

4 min read

 ZIUA 1: 10 NOIEMBRIE

Intalnire la aeroportul Otopeni-Bucuresti la ora 03:30 .Imbarcare in cursa Wizz Air , decolare catre Tara Sfanta la ora 05:55, cu aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Israel, la ora 08:35..Aici suntem asteptati de reprezentantul agentiei partenere, care ne conduce la Haifa (115 km -2 h) Vizitam Stela Maris si admiram Gradinile Bahai.Plecam catre Akko (26 km -30 min) – unde vizitam faimoasa cetate si orasul subteran.Mergem catre Tiberias ,pentru a ne caza la hotel Astoria( 60 km-1h)

Cazare si Cina.

ZIUA 2: 11 NOIEMBRIE

Mic dejun. Plecam catre orasul Sfant Nazareth.(44 km -1 h)

In Nazareth vizitam manastirea ortodoxa Sf.Arhanghel Gavrriil ( manastire repictata de fratii Morosanu) ,Fantana Maicii Domnului si manastirea catolica Buna Vestire. Plecam mai departe catre Mt. Tabor (18 km-40 min ) pentru a vizita manastirea Schimbarea la Fata.Biserica existenta acum a fost ridicata prin stradania arhimandritului Irinarh Rosetti si a ucenicului sau Nectarie Banu, incepand cu anul 1859.De la Mt. Tabor mergem catre Cana Galileii (27 km -45 min), locul unde Isus a facut prima minune.Mergem catre Mt. Fericirii (41 km -50 min). Plecam sa vizitam Tabgha si Capernaum ( 7 km ). Intoarcere la hotel Astoria .Cina.

ZIUA 3: 12 NOIEMBRIE

Mic dejun.

Plecam catre Amman, pe drum ne oprim in orasul Jerash ( anticul Gerasa) aflat la 110 km de Tiberias.Vizitam:templul lui Zeus,poarta lui Hadrian,Forumul Oval,Anfiteatrul si faimoasa Alee Corda, cu cele 200 de coloane Ionice si Dorice.Din Jerash mergem catre Mt. Nebo(74 km ) locul din care Dumnezeu a aratat lui Moise Eretz Israel( Tara Fagaduintei), dupa care mergem Mdaba (9 km).Plecam catre Amman ,vechiul oras Philadelphia,stabatand 37 km.Ne cazam la hotel Ream hotel.Cina.

ZIUA 4: 13 NOIEMBRIE

Mic dejun.

Plecam catre Petra, vechia capitala a Nabateenilor situata la 230  km de Amman.Ne asteapta o zi grea, dar superba.Intoarcere la Amann. Cina.(460 km -6 ore)

ZIUA 5: 14 NOIEMBRIE

Mic dejun.

Plecam catre Israel si in drum vizitam: locul Botezului ,manastirea sf. Gerasim ,Qumran, Marea Moarta,Jericon,Hozeva.( locul unde sunt moastele Sf. Ioan Iacob Romanul) (140 km-2 h)

Ajungem in Bethlehem si ne cazam la hotel Eman Regency/ Murad Resord .Cina,

ZIUA 6: 15 NOIEMBRIE.

Mic dejun.

Plecam catre manastirea Sf.Sava,numita si Marea Lavra,cu microbuze taxiuri din fata manastirii Sf.Teodosie.Costul este inclus in pret.Femeile nu pot intra in manastire, dar viziteaza pestera Sf.Sava si la poarta manastirii vine un calugar cu racla care contine parti din moastele Sf. Sava .La intoarcere se viziteaza manastirea Sf. Teodosie si paraclisul construit pe locul unde au poposit Magii de la Rasarit.Ne continuam drumul pe urmele Magilor si ne oprim la biserica greaca Campul Pastorilor. Ne intoarcem in Bethlehem pentru a intra in Biserica Nativitatii. Mergem la Grota Laptelui.

Ne intoarcem la hotel Cina.

ZIUA 7: 16 NOIEMBRIE

Mic dejun .

Plecam catre Ierusalim si parcurgem Drumul Crucii, cu cele 14 opriri ajungand la Sfantul Mormant,Golgota,Piatra Mirungerii, Zidul Plangerii.

Coboram si vizitam biserica Tatal Nostru, Domnul a Plans,Mormantul Maicii Domnului,Grota Tradarii,Gradina Ghetsimani,Biserica Tuturor Natiunilor,

Intoarcere la hotel.Cina.

ZIUA 8: 17 NOIEMBRIE

Mic dejun.

Plecam catre Tel-Aviv,pe drum ne oprim si vizitam Eim Karem( cartier din Ierusalim, la Lod orasul Sf.Gheorge ,unde este si mormantul sau.Vizitam Suk Carmel ,un tur al Tel Aviv si orasul Yaffo, cu vechiul port si cartierul de antichitati.Plecam catre aeroportul Ben Gurion pentru a revenii in tara.  Sosire in aeroport la ora 18:00 ,decolare la 20:25 cu aeronava Wizz Air. Sosire in Bucuresti-Otopeni la ora 23:20.

Pretul este de 1060 $ /persoana  loc in camera dubla

Supliment de SGL. 216 $

Pretul este pentru 40 de persoane.In cazul in care sunt mai putine persoane pretul creste.

Plata se poate face si in lei la cursul BNR + 2%

Cuprinde:

-Bilete de avion Bucuresti –Tel Aviv- Bucuresti ,taxe de aeroport,bagaj de cala de 20 kg.

– Ghid turistic vorbitor de limba romana pe toata durata turului.Fiecare dintre noi  are casti,pentru a auzi ghidul foarte bine.

– Autocar de lux cu aer conditionat,inclusiv WIFI,( se vorbeste gratis in Romania cu WhatsApp)

-Hotelurile sunt : Astoria in Tiberias ( 10.10 -12.10) ,Ream in Amman(12.10-14.10), Eman Regency/Murad Resort in Bethlehem (14.10 – 17.10) –cu demipensiune ( mic dejun si cina )

-Taxe  Israel :Akko ,taxiuri la Mt.Tabor ,,Capernaum,Qumran,microbuze  la manastirea Sf. Sava (Marea Lavra),Biserica Tatal Nostru.

– Taxe Iordania :Vize Iordania ,tur Petra .

– Certificat de Pelerin

– Cadou partenerulului din Israel: geanta de panza, palarie si harta Israel.

Nu cuprinde:

Tip-ul pentru sofer si pentru ghid .Tips-ul trebuie colectat si pregatit inainte de plecare de catre conducatorul de grup( 5 $/pers/zi)

-Asigurarile de orice fel.

-Mesele pe tot parcursul turului,altele decat cele mentionate in oferta.

Plata:

50 % pana in 20 septembrie

50% pana in 15 octombrie

Contact

Adrian Stanciulescu

Recomandari

Nu rata