Descoperă Albania … o bucată de paradis în mijlocul Europei

8 min read

Albania este una dintre cele mai interesante țări din Europa și una dintre cele mai prietenoase, cu o populație de doar 2,8 milioane de locuitori. Este, de asemenea, o destinație de top pentru gurmanzi, cu mese rafinate la prețuri accesibile și mâncăruri locale delicioase. Albania devine o țară foarte populară pentru oaspeții străini, în special pentru cei care iubesc istoria și arheologia. Albania este foarte bogată când vine vorba de istoria antică. În Albania, vizitatorii sunt primiți ca oaspeți ca parte a tradițiilor și moștenirii culturale bogate a țării. Mica noastră țară este atât de diversă cultural și geografic, încât este gata să seducă și să vă surprindă. Ospitalitatea caldă a albanezilor va face pe toată lumea să se simtă ca acasă în acest pământ drăguț și minunat. Iată ce trebuie să știi înainte de a pleca.

Albanezii sunt incredibil de prietenoși
Unul dintre cele mai bune lucruri despre călătoria în Țara Vulturilor este că oriunde ai merge, de la capitală la Riviera, de la munți la orașele istorice, vei fi întâmpinat de localnici. Albania este una dintre cele mai prietenoase țări pe care le veți vizita vreodată. Așa că nu vă fie teamă să cereți indicații de orientare sau alte informații – întotdeauna va exista cineva care vă va ajuta să găsiți ceea ce căutați, fie că este vorba de cazare, un loc de mâncare sau sfaturi de transport. Mulți albanezi vorbesc engleza, iar turismul se dezvoltă în țară și este binevenit ca o parte cheie a economiei țării.

Este o țară sigură
Albania este unul dintre cele mai puțin periculoase locuri din Europa. Puteți călători în Albania cu copii, cu o persoană dragă sau singur (inclusiv femei) fără să vă faceți griji pentru siguranța dumneavoastră, așa cum v-ați putea face în unele țări.

Plajele de-a lungul Rivierei sunt superbe
Există un motiv bun pentru care majoritatea turiștilor care vizitează Albania vin pe plajele sale: Riviera Albaneză are unele dintre cele mai frumoase porțiuni de coastă din Europa. Aceste țărmuri cu pietriș și nisip căptuiesc ape cristaline care ar putea sta în picioare într-un concurs de frumusețe cu plajele din Italia, Grecia sau Croația. Cele mai bune plaje de pe Riviera sunt: ​​Drymades, cu apă limpede, muzică live și baruri pe plajă, Ksamil care are și apă limpede-albăstruie și face parte din Parcul Național Butrint. Cu toate acestea, veți găsi întinderi sublime de nisip pe toată coasta. Plaja Palasa, înconjurată de stânci stâncoase și dealuri verzi, este, de asemenea, un loc grozav de relaxare, la fel ca și plaja Dhermi, care are o atmosferă de petrecere.


Albania nu înseamnă doar plaje fantastice
Deși Riviera Albaneză și plajele sale uimitoare sunt motive excelente de vizitat, țara are mult mai multe de oferit. Munții, inclusiv Alpii albanezi și lanțurile Sharr și Pindus, se întind de-a lungul țării. Siturile arheologice includ movile preistorice, precum și temple și forturi antice grecești și romane și băi medievale. Țara este, de asemenea, bogată în lacuri și râuri, păduri și orașe străvechi care vă vor tăia răsuflarea. Sărbătorile albaneze ar trebui să fie întotdeauna organizate cu mult timp pentru a explora numeroasele minuni naturale și istorice ale țării.

Mâncarea albaneză este delicioasă
Bucătăria albaneză este fantastică. Cele mai bune feluri de mâncare sunt gustoase și la prețuri accesibile. Asigurați-vă că încercați cât mai multe când sunteți aici, dar începeți-vă experiența culinară cu fëgesë (o tocană gătită lent făcută din ardei, ceapă, condimente, roșii și brânză de vaci); tavë kosi (miel și orez copt cu iaurt și ouă); byrek (filo fulg umplut cu umpluturi savuroase); speca me gjize (ardei în brânză de vaci); baklava (un aluat dulce stratificat acoperit cu sirop) și trilece (tort cu trei lapte).


Limba albaneză este unică în Europa
Multe limbi europene provin din familii grecești, latine sau slave, dar nu și albaneză. Această limbă străveche are propria sa ramură pe arborele lingvistic. Lingviștii nu știu exact de unde provine Shqip (cuvântul albanez pentru limbă) și, deși câteva cuvinte sunt similare cu cele din italiană, engleză și alte limbi, este unic. Albanezii sunt foarte mândri de limba lor, așa că încercați să învățați câteva cuvinte – o vor aprecia cu adevărat. Iată câteva elemente de bază: përshëndetje (bună ziua), faleminderit (mulțumesc), mirë (este în regulă), naten e mirë (noapte bună) și mirupafshim (la revedere).

Albania este tolerantă cu multe religii
Unul dintre cele mai frumoase lucruri despre Albania este că este o națiune tolerantă când vine vorba de religie. Creștinii, musulmanii și evreii se simt cu toții în siguranță și bineveniți aici. În fiecare oraș veți vedea o biserică ortodoxă și o biserică catolică la câțiva metri de o moschee. Conform recensământului din 2011, puțin sub 60 la sută din populație este musulman sunnit, 10 la sută romano-catolic și șapte la sută ortodox oriental, fiind reprezentați și musulmani bektași, alți creștini și alte religii.

De ce ar trebui să vizitezi Saranda
Saranda (numele antic Onhezmi) este binecuvântata destinație  mediteraneană, altfel numită perla de sud a Albaniei. Orașul cu 300 de zile însorite, datorită valorilor și frumuseților pe care le desfășoară este o destinație recomandată de mulți turiști albanezi și străini. Orașul are o istorie arheologică foarte bogată și are valori culturale și istorice înalte. Orașul-port se află sub dealurile panoramice sub forma unui amfiteatru care se întinde până la apele de smarald ale Mării Ionice. Numele orașului vine de la Mănăstirea celor 40 de Sfinți (Santi Quaranti), ale cărei ruine se găsesc și acum pe unul dintre dealurile de deasupra orașului. Orașul a ținut și numele Porto Eda, în onoarea fetei lui Mussolini în timpul invaziei fasciste.

În Saranda, puteți ajunge la Corfu cu feribotul, în 40 de minute. De asemenea, puteți ajunge în oraș, venind de pe Aeroportul Rinas, Tirana.
Orașul oferă oportunități grozave de cazare și mâncare în restaurant.
Pe scurt, este o poartă către numeroasele plaje cristaline oferite de sudul Albaniei.
Din Saranda puteți vizita insulele Ksamili, plaja Mirror și alte plaje din Riviera Albaneză, care se caracterizează prin apa lor limpede și prin imaginile fabuloase pe care le expun.
Saranda este capitala turismului, in apropiere se afla orasul antic Butrint, care face parte din UNESCO, Parcul Natural „Ochiul Albastru” si Riviera Albaneza, care extinde satele ale caror case sunt construite cu piatra si plaje foarte relaxante.

Saranda oferă turism pentru toate vârstele, iar viața de noapte din oraș este foarte atractivă. Tinerii se pot bucura de barurile de pe plajă, oferind băuturi din cele mai diverse, în timp ce vârstnicii se pot relaxa pe plajele liniștite.
Gastronomia este bogată cu rețete mediteraneene, cu produse marine, cu salate de ulei de măsline bio și produse din carne care se cultivă în zonă. Din dieta cu lactate sunt de preferat brânza și iaurtul de la Konispoli.
În timpul vizitei la Saranda, puteți vizita și plantele de măslini și mandarine.
Saranda și Delvina au o civilizație străveche și există un număr mare de castele, temple, obiecte de cult și zeci de monumente culturale.

Tu visezi, noi îl planificăm!

„Tea Tours”, tour operator și agenție de turism din Saranda

Călătoria este un timp prețios pentru reînnoire. În orice perioadă, pe termen scurt sau lung, ele ne afectează bunăstarea pozitivă. Călătoria este cea mai bună modalitate de a angaja mintea și de a vă consolida cunoștințele oriunde ați alege să călătoriți. Pe această strategie, dar și despre modul în care o cunoscătoare cu experiență a acestei psihologii, Rudina Licaj, fondatoarea touroperatorului „Tea Tours” de un deceniu a adus un model serios al acestui serviciu nu doar în Saranda.

„Tea Tours” oferă:

-pachet turistic

-licențe ghidate în mai multe limbi

-serviciu de transport pentru pasageri

-închirieri mașini

-cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente, camping)

-diverse activitati de adrenalina in serviciul turistilor (scufundari, pescuit, drumetii, rafting, excursie cu barca)

-birou de informare in serviciul turistilor, magazin “Carti & Suveniruri”

Tururi de ceai

Rr Skenderbeu nr 3

Saranda

Albania

e-mail – myteatours@gmail.com

site- www.teatours.al

birou- +355 852 2 03 23

mob- + 355 69 27 91 052

 

 

Recomandari

Nu rata