De zei lasata, pentru azi si pentru maine: Baile Herculane. Aici, totul ar putea fi pavat cu aur…

1 min read

O țară ca o poveste. Lăsată cu voia zeilor,și avremurior memorial, cu locuri depoveste și ape tămăduitoare, cu păduri facsinante și poteci care duc către nemuriotare legende. Din turism, noi am putea trăi… împărătește…

Este cea mai veche stațiune turistică din țară și totodată printre cele mai importante și vizitate stațiuni balneare cu regim permanent din România și Europa de Est. Este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la 25 de km de frontiera cu Serbia.

Datorită apelor cu puternic caracter curativ, a aerului de o calitate superioară, puternic ozonat, a numărului mare de turiști și vizitatori, a investițiilor din ultima vreme precum și a cadrului natural pitoresc, stațiunea cunoaște o revigorare, construindu-se multe hoteluri,pensiuni, vile, dezvoltându-se puternic sistemul privat.

Ceea ce trebuie știut în mod aparte este că pitoreasca stațiune milenară este menționată în numeroase cronicivechi și…jurnale de căătorie sub denumirea în limba latină: „AD AQUAS HERCULIS SACRAS AD MEDIAM”.

Citeste continuarea pe: https://bucurestibusiness.ro/de-zei-lasata-pentru-azi-si-pentru-maine-baile-herculane-aici-totul-ar-putea-fi-pavat-cu-aur/

Recomandari

Nu rata