CELEBRAREA ZILEI MONDIALE A TURISMULUI

2 min read

Ziua Mondială a Turismului este organizată pe 27 septembrie în fiecare an începând cu 1980. Data marchează aniversarea adoptării Statutului Organizației în 1970, deschizând calea pentru înființarea UNWTO cinci ani mai târziu.

Stabilirea Zilei Mondiale a Turismului

La a treia sesiune (Torremolinos, Spania, septembrie 1979), Adunarea Generală a UNWTO a decis să instituie Ziua Mondială a Turismului, începând cu anul 1980. Această dată a fost aleasă pentru a coincide cu o piatră de hotar importantă în turismul mondial: aniversarea adoptarea Statutului UNWTO la 27 septembrie 1970.

Momentul Zilei Mondiale a Turismului este deosebit de potrivit, deoarece vine la sfârșitul sezonului de vârf în emisfera nordică și la începutul sezonului în emisfera sudică.

Ziua Mondială a Turismului 2022: „Regândirea turismului”

Ziua Mondială a Turismului revine pentru a se concentra asupra viitorului. Pe măsură ce redresarea sectorului începe și se bazează pe recunoașterea politică și publică fără precedent a sectorului, UNWTO va evidenția oportunitatea de a regândi modul în care facem turism. Aceasta înseamnă să punem oamenii și planeta pe primul loc și să aducem pe toți, de la guverne și întreprinderi la comunitățile locale, împreună în jurul unei viziuni comune pentru un sector mai durabil, mai incluziv și mai rezistent.

Recomandari

Nu rata